Beeldentaal: verschil tussen versies

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Ga naar:navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:oudheid- Venus van Willendorf, 25.000 v.c..jpg|thumb|right|600px|Venus van Willendorf, 25.000 v.c.]]  
 
[[Bestand:oudheid- Venus van Willendorf, 25.000 v.c..jpg|thumb|right|600px|Venus van Willendorf, 25.000 v.c.]]  
Overal in Leidschendam-Voorburg kom je kunstbeelden tegen. Denkt u weleens, lopend door het dorp/stad: ‘Had ik maar kunstgeschiedenis gestudeerd!’ Het is waar, achter al die beelden, sculpturen en gebouwen gaan schitterende verhalen schuil. Kennis hiervan maakt je bewuster van je eigen omgeving en verrijkt je dagelijkse ervaringen. Dit thema Beeldentaal, is een korte cursus kunstgeschiedenis met lokale beelden. Het is een uitstekende inleiding in de westerse kunstgeschiedenis. In  vogelvlucht passeren we alle belangrijke stromingen, kunstenaars en kunstwerken.
+
Denk je weleens, lopend door Leidschendam-Voorburg: ‘Had ik maar kunstgeschiedenis gestudeerd!’ Overal in Leidschendam-Voorburg kom je kunstbeelden tegen. Het is waar, achter al die beelden, sculpturen en gebouwen zit een verhaal. Kennis hiervan maakt je bewuster van je eigen omgeving. Dit thema Beeldentaal, is een korte cursus kunstgeschiedenis met lokale beelden. Het is een inleiding in de westerse kunstgeschiedenis. In  vogelvlucht passeren we alle belangrijke stromingen, kunstenaars en kunstwerken uit jouw stad.
  
 
1. [[Oudheid]]
 
1. [[Oudheid]]

Versie van 10 mrt 2017 om 10:32

Venus van Willendorf, 25.000 v.c.

Denk je weleens, lopend door Leidschendam-Voorburg: ‘Had ik maar kunstgeschiedenis gestudeerd!’ Overal in Leidschendam-Voorburg kom je kunstbeelden tegen. Het is waar, achter al die beelden, sculpturen en gebouwen zit een verhaal. Kennis hiervan maakt je bewuster van je eigen omgeving. Dit thema Beeldentaal, is een korte cursus kunstgeschiedenis met lokale beelden. Het is een inleiding in de westerse kunstgeschiedenis. In vogelvlucht passeren we alle belangrijke stromingen, kunstenaars en kunstwerken uit jouw stad.

1. Oudheid

2. Klassieke Beeldhouwkunst

3. Moderne Beeldhouwkunst

4. Figuratief

5. Abstract

6.Kunst in de openbare ruimte

7. Monument

Landkaarten

Bronnen