Extra focus op Stompwijk

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Versie door PeterVieveen (Overleg | bijdragen) op 3 dec 2017 om 12:52 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'In Stompwijk leidt een informatieve route u langs historische kenmerken van verschillende boerderijen en andere geopende of te bezichtigen monumentale panden. De [h...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

In Stompwijk leidt een informatieve route u langs historische kenmerken van verschillende boerderijen en andere geopende of te bezichtigen monumentale panden. De Zouaven tentoonstelling in de Laurentiuskerk laat zien hoe de Pauselijke Staat tussen 1861 en 1870 werd verdedigd tegen de Italiaanse nationalisten.

Een mooie route brengt u langs de Molendriegang en naar boerderij Akkerlust, waar van alles voor jong en oud te beleven is. Op boerderij Weltevreden worden demonstraties rietdekken en rondleidingen over het erf gegeven. Om 16.00 uur start het Zomercarnaval in Stompwijk met een optocht met loopgroepen vanaf Elmeco aan de Doctor van Noortstraat 5, met aansluitend een groot carnavalsfeest op het plein voor De Bles.

Aan de Stompwijkseweg (de weg tussen Stompwijk en Leidschendam) wordt hard aan het wegdek gewerkt. Per fiets is de weg van Leidschendam naar Stompwijk vv bereikbaar.

De weg is echter voor autoverkeer afgesloten. Met de auto kunt via de A4, afslag Zoeterwoude Dorp, of via Zoetermeer naar Stompwijk rijden. Parkeren kan bij Sportpark De Meerhorst (Stompwijk 92), Klaverblad 13.

Vervolgens kunt u in stijl met klassieke auto’s naar de bezienswaardighedenen activiteiten worden gebracht.