Herbouw van de Salamander en molenaar Giel de Graaf

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Versie door PeterVieveen (Overleg | bijdragen) op 10 feb 2017 om 11:08 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'In de jaren ’80 is de Molen van Koerts stil komen te staan. Het zaagbedrijf en de molen worden verkocht. Enkele enthousiaste Leidschendammers slagen er in genoeg...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

In de jaren ’80 is de Molen van Koerts stil komen te staan. Het zaagbedrijf en de molen worden verkocht. Enkele enthousiaste Leidschendammers slagen er in genoeg geld bij elkaar te krijgen voor herbouw van de molen.

Molenbouwers gaan aan de slag. Dankzij allerlei sponsoracties, Europese subsidies en vele Vrienden van de molen kan De Salamander in 1990 aan de Vliet herbouwd worden. Maar het duurt nog lang voordat de molen weer kan zagen. Giel de Graaf wordt vrijwillig molenaar. Hij heeft nog zo’n 5 jaar nodig om De Salamander weer zaagklaar te maken. In oktober 1995 is het zover en kan er voor het eerst na jaren weer op de wind gezaagd worden. In juni 1996 heropent Prins Claus, beschermheer van de Hollandse Molens, De Salamander.