Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Ga naar:navigatie, zoeken
Thumb

Open Monumentendag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij in heel Nederland monumenten gratis opengesteld worden voor publiek. Vele prachtige monumenten van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk doen hier ook aan mee op de tweede zaterdag van september.

De Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg zoekt contact met de eigenaren van monumenten en organiseert, in samenwerking met eigenaren en erfgoedpartners, activiteiten in en rondom de opengestelde monumenten.

Per jaar zijn er in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk zo’n 25 – 30 openstellingen van monumenten, die enorm veel bezoekers trekken.

Ieder jaar is er een thema waaraan activiteiten bij de opengestelde monumenten gekoppeld worden.

Naast de thema-activiteiten, bestemd voor iedere bezoeker, zijn er speciale activiteiten voor senioren en kinderen: - Voor senioren is de rondrit per bus en boot een jaarlijks terugkerend uitje. Dit wordt georganiseerd i.s.m. Woej. - Voor kinderen wordt er jaarlijks een kinderkunstproject georganiseerd i.s.m. Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg. Basisschoolkinderen maken met leerkrachten en lokale kunstenaars kunstwerken die tentoongesteld worden bij opengestelde monumenten.

Overige activiteiten: - Muziekoptredens in of bij monumenten - Wandelroutes - Fietsroutes - Tentoonstellingen - Historisch vervoer

De Open Monumentendag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leidschendam-Voorburg, sponsoren en met medewerking van vele vrijwilligers.