Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Ga naar:navigatie, zoeken
Thema's
OMD
Boeren, burgers en buitenlui.
1 Boeren, burgers en buitenlui
2
3
4
5 Maak je eigen thema
Gerelateerde Thema's
Wiki OMD
ELV logo logo rgb-001.png

In Leidschendam, Voorburg en Stompwijk zijn op zaterdag 9 september 2017 vele monumenten te bekijken. Het thema komt terug

… in Stompwijk, waar een informatieve route u leidt langs historische kenmerken van verschillende boerderijen en andere monumentale panden. De panden zijn opengesteld of van dichtbij te bekijken. Verder laat de Zouaven tentoonstelling zien hoe de pauselijke staat tussen 1861 en 1870 werd verdedigd tegen de Italiaanse nationalisten. Ook een groot aantal Stompwijkers nam hieraan deel; zij verloren hun Nederlanderschap bij terugkomst !

… in de Herenstraat, in het Huygenskwartier het historische centrum van Voorburg, waar we op de talrijke monumentale (winkel) panden de geschiedenis van het leven en werken van weleer in beeld brengen.

… in een op de Nieuwe Nederlanders, de buitenlui van onze gemeente en deze eeuw, toegespitst programma om kennis te maken met het cultureel erfgoed in onze gemeente.

… in door basisschool leerlingen onder leiding van lokale kunstenaars creatief versierde Boeren, Burgers en Buitenlui ‘gaten-borden’ die bij verschillende monumenten te vinden zijn.

… in verschillende activiteiten bij de vele openstellingen.