Stadswapen Leidschendam

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Versie door PeterVieveen (Overleg | bijdragen) op 11 mrt 2017 om 12:40 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Boven de entree zien jullie een keramiek wandreliëf met daarin het stadswapen van Leidschendam in het midden tussen de wapens van Veur en Stompwijk. Jullie gaan nu...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

Boven de entree zien jullie een keramiek wandreliëf met daarin het stadswapen van Leidschendam in het midden tussen de wapens van Veur en Stompwijk. Jullie gaan nu je eigen wapen beschrijven: eigenschappen, visie, motto, kleur, symbolisch dier? Een wapen of wapenschild is een kleurig merkteken dat is verbonden aan een adellijke familie of een andere groep bij elkaar horende mensen zoals van een stad of een land. Op wapens staan vaak dieren en speciale kleuren. Elk dier betekent iets (leeuw staat voor moed) en elke kleur betekent ook iets (goud staat voor wijsheid). Vaak staat er ook een spreuk bij. Je maintiendrai staat sinds 1815 in het wapen van Nederland en is Frans voor “ik zal handhaven”. Het was oorspronkelijk de lijfspreuk van prins Willem van Oranje (1633-1584). Het stadswapen van Leidschendam bestaat uit een combinatie van de wapens van Veur en Stompwijk. Teken nu je eigen wapenschild en schrijf daarin je eigen lijfspreuk. Teken een dier en schrijf erbij voor welke eigenschap dit dier staat. Kies een paar kleuren en geef aan wat deze kleuren voor jou betekenen.

Vergelijk je wapenschild met kinderen uit je groep en je klas en kijk naar de overeenkomsten en verschillen. Bij de overeenkomsten kijk je naar waarin lijken jullie op elkaar en bij de verschillen kijk je hoe je elkaar aan vult.