Verwerkingsles Houtzaagmolen De Salamander

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Versie door PeterVieveen (Overleg | bijdragen) op 14 jun 2017 om 11:58

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

Verzin met de klas een leuke activiteit voor Houtzaagmolen De Salamander. “De Salamander is van ons allemaal” . Daarom vragen we jullie mee te denken over de toekomst de Salamander. De minister heeft sinds 2015 bepaald dat het molenaarsschap heel belangrijk is en nooit verloren mag gaan. Daarom heeft ze dat beroep op de Unescolijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid gezet. Op die lijst staat ook klompen maken, het feest van Sint Maarten en Sinterklaas. Immaterieel erfgoed is “levend erfgoed”. Daarvan is Houtzaagmolen de Salamander een heel goed voorbeeld. De Salamander bestaat al bijna 400 jaar en is nog steeds een belangrijk icoon van Leidschendam- Voorburg.

Als je iets wilt bewaren, moet je er goed voor zorgen. En als je iets wilt bewaren, moet je het ook blijven gebruiken, anders vergeet je dat het er is. Tot op de dag van vandaag is de Salamander actief op het gebied van houtverkoop, zaagdemonstraties, rondleidingen, evenementen en educatie. We dagen jullie uit om met je klas een leuke vernieuwende activiteit te bedenken voor de Houtzaagmolen. Wie weet wordt jullie plan wel uitgevoerd.

Stuur ons je ideeën in de vorm van een verhaal, tekening, filmpje. Je kan een idee namens de hele klas op sturen of elke leerling kan individueel een plan opsturen. Stuur het naar educatie@molendesalamander of persoonlijk langs komen kan natuurlijk ook bij de Wiek 19 2265 VK in Leidschendam. Voor openingstijden raadpleeg de website.