Waarzegster

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Versie door PeterVieveen (Overleg | bijdragen) op 7 mei 2017 om 07:33 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De Romeinen hadden een hele serie goden om aan te roepen en hun bij te laten staan. Amuletten en gebruik van magische dranken kwam voor. Op een stoel gezeten op de...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

De Romeinen hadden een hele serie goden om aan te roepen en hun bij te laten staan. Amuletten en gebruik van magische dranken kwam voor. Op een stoel gezeten op de overloop van de eerste verdieping zal de waarzegster Diaantje (verre onbekende verwante van Apollo die samen met Bacchus Delphi beheerde) een voorspelling doen aan de hand van haar bol. Zij vraagt hiervoor een bescheiden bijdrage aan een offer aan Apollo en Bacchus. Beantwoordt de volgende vragen geef het juiste antwoord aan de letter voor de vraag te omcirkelen: 1. De God Apollo was samen met Bacchus “beheerder” van het orakel van Delphi, waar lag Delphi? a. In de Wippolder vlak bij het huidige Delft (in de middeleeuwen gespeld als Delfi). b. Delphi bestaat niet het is een plaats die alleen in de fantasie bestaat. c. Delphi ligt in Griekenland en was een Grieks heiligdom. d. Delphi ligt in het verloren gegane rijk van Atlantis.

2. Welke uitspraak over Diaantje is juist: a. Als familielid van de God Apolo kan zij de toekomst voorspellen. b. De Romeinen dachten dat je met een amulet kinderen tegen enge ziektes kon beschermen. c. Diaantje en Apolo appen geregeld. d. Diaantje eet iedere dag 7 chocolade repen en boerenkool om goed te kunnen voorspellen.