Welkomspraatje Kerkarchitectuur Leidschendam

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Versie door AnnemiekeFierinck (Overleg | bijdragen) op 25 sep 2019 om 13:02 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Welkomspraatje bij de les Kerkarchitectuur Leidschendam, entree Petrus en Pauluskerk (max. 5 minuten) Eerst kennismaken met de leerkracht en begeleiders. De leerkr...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

Welkomspraatje bij de les Kerkarchitectuur Leidschendam, entree Petrus en Pauluskerk (max. 5 minuten)

Eerst kennismaken met de leerkracht en begeleiders. De leerkracht vragen om de klas in drie groepen te verdelen met elk een begeleider als verantwoordelijke. De leerkracht een klembord met evaluatieformulier geven om dat tijdens de les in te vullen. De begeleiders vragen om aan de kinderen in hun groep de klemborden (met daarin teken/schrijfpapaier en werkblad) uit te delen. Controleren of de klas potloden bij zich heeft en smartphones/camera's. Zo niet, dan de tekendoos van Museum Swaensteyn inzetten en in overleg de smartphones van leerkracht en begeleiders door de kinderen laten gebruiken.

'Hallo allemaal, leuk dat jullie meedoen met de les Kerkarchitectuur in Leidschendam. Wij zijn … en … en wij zijn vandaag jullie cultuurgids. We vergelijken in deze les twee verschillende kerken. Jullie gaan allerlei opdrachten uitvoeren bij de kerken. We gaan kijken, tekenen, schrijven, noteren, meten en fotograferen.

Even wat praktische zaken. Jullie hebben allemaal een klembord gekregen met daarin een werkblad en blanco papier om op te schrijven en te tekenen. Jullie hebben een potlood bij de hand en in elke groep zijn smartphones of camera's aanwezig voor de foto-opdrachten. Jullie blijven deze hele les als groep met je begeleider bij elkaar. We beginnen deze les zometeen gezamenlijk met de hele klas. Daarna ga je bij deze kerk 3 opdrachten doen van elk 15 minuten. Die opdrachten doe je met je eigen groepje plus je begeleider. Jullie krijgen een seintje van ons wanneer je moet wisselen naar de andere opdracht. Aan het eind lopen we met de hele klas naar de volgende kerk.

Dan gaat de les nu beginnen'.