De aanleg van het trekschuittraject

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Ga naar:navigatie, zoeken
Varen net als toen
Dia02.png
Trekvaarten
Adres
Lokatie ,
Jaartal 1637 - 1670
Lees meer
Referentie
Categorie Object
ELV logo logo rgb-001.png

In Zuid-Holland werden de volgende trekvaarten aangelegd of werden rivieren en kanalen voor de trekschuit geschikt gemaakt:

1637: De Vliet werd geschikt gemaakt voor een trekschuitdienst tussen Leiden en Delft, met een aftakking tussen Leidschendam en Den Haag. De Vliet werd sindsdien de Trekvliet genoemd.

1655: De Schie werd geschikt gemaakt voor een trekschuitdienst van Delft via Delfshaven naar Rotterdam en Schiedam. Ook Vlaardingen had een trekschuithaven.

1657: De Haarlemmer Trekvaart en Leidsevaart werden gegraven en de trekschuitdienst Haarlem-Leiden ging van start.

1670: Rond 1670 was het vervoer per trekschuit op zijn hoogtepunt: in totaal 39 steden waren toen bereikbaar per trekschuit en 68% van het personenvervoer liep via het water. Reizen tussen de Hollandse steden werd dus veel gemakkelijker. Zakenreizigers kozen voor de trekschuit, waardoor het handelsverkeer tussen de steden groeide. Het aantal buitenlandse reizigers in Holland nam toe. Ook in andere landen werd het systeem nagevolgd en werden trekvaarten aangelegd met door Nederlanders bedachte technieken en voorzieningen. Buitenlandse reizigers waren vol lof over dit nieuwe openbaar vervoersysteem. Er zijn veel reisverhalen bekend van toeristen uit de 18de en 19de eeuw die op die manier door Nederland hebben gereisd en opgetogen waren over deze moderne comfortabele manier van vervoer