De molenaar wordt machinist

Uit Toen Leidschendam-Voorburg
Ga naar:navigatie, zoeken
De molenaar wordt machinist
Stoommachine.jpg
De stoommachine
Adres De Wiek 19, 2265 VK Leidschendam
Lokatie 52.10306,4.35
Jaartal 1800 -
Lees meer
Referentie
Categorie Object
ELV logo logo rgb-001.png

De negentiende eeuw was de periode van industrialisatie, van fabrieksmatig gemaakte ijzeren voorwerpen. In de polder werd dat merkbaar bij de molens. Tot dan was alles van hout en dat moest goed onderhouden worden. De eerste aanzet tot de nieuwe tijd kwam in 1793, toen Willem Koppier uit Zoeterwoude opdracht kreeg de drie molens en de valbrug te schilderen in een opmerkelijke kleurstelling: metaalkleurig met steengrauw, wit, zwart, de roeden vier tot vijf roeden buiten de as steengrauw en verder zwart, de windborden zwart en de zomen wit.

In 1860 kwam het eerste ijzeren werktuig in de molens: een ijzeren scherprad met een diameter van 6,44 m en 28 schoepen en een holle wateras. De Haagse ijzergieterij De Prins van Oranje van de Wed. A. Sterkman & Zn leverde deze voor ƒ 1160. Er werd 25 jaar garantie op het gietijzer gegeven. Naast de schepraderen kwamen er ook ijzeren molenroeden.

In 1878 werden de molens zelf onderwerp van discussie. De middelmolen was al jaren aan het verzakken en het herstel zou kostbaar zijn. Men ging denken aan stoombemaling, maar dat plan werd vanwege de hogere kosten vooralsnog verworpen. Het duurde tot 1924 voordat de discussie opnieuw in de ingelandenvergadering werd opgerakeld. Het malen met de molens verliep niet altijd naar wens en in de winter liepen landen regelmatig onder water. In de zomer, bij langdurige windstilte en aanzienlijke regenval, was er ook wateroverlast. Tot overmaat van ramp was van een der molens de kop van de as afgedraaid zodat as en roeden werden vernield. Op 30 december van dat jaar werd met 87 tegen 70 stemmen gekozen voor elektrisch malen.


De electrische pomp die in 1925 werd geplaatst had een capaciteit van 50 m3 per minuut en een indrukwekkende opvoerhoogte van 4,5 m. Molenaar Johannes Zonderop werd de machinist. De drie molens werden in 1927 afgebroken tot de tweede zolder.

510 H0348.JPG